
Farsangi, szokások és fánk készítés gyerekekkel - Ünnepeld az Orgalcoval!
Február utolsó hetében, amikor a tél utolsó hideg leheleteit érezzük, javában tart a farsang ideje! Ez a vidám, színes és hagyományokkal teli időszak, amikor levetjük a komolyság álarcát, és átadjuk magunkat a mulatságnak, a jelmezbe öltözés örömének és a finom farsangi fánkok ízének. Az Orgalco bio tisztítószerekkel a farsangot nemcsak ünnepelheted, hanem egy kis egészségesebb, környezetbarát módon is megvalósíthatod.
Farsangi, szokások és fánk készítés gyerekekkel - Ünnepeld az Orgalcoval!
Február utolsó hetében, amikor a tél utolsó hideg leheleteit érezzük, javában tart a farsang ideje! Ez a vidám, színes és hagyományokkal teli időszak, amikor levetjük a komolyság álarcát, és átadjuk magunkat a mulatságnak, a jelmezbe öltözés örömének és a finom farsangi fánkok ízének. Az Orgalco bio tisztítószerekkel a farsangot nemcsak ünnepelheted, hanem egy kis egészségesebb, környezetbarát módon is megvalósíthatod.
Farsang és szokások
A farsang a keresztény kultúrában az év egyik legvidámabb időszaka, amely Vízkereszttől (január 6.) Hamvazószerdáig, vagyis húsvét előtti 40 napos nagyböjt kezdetéig tart. Ez az időszak a télbúcsúztatásról és a tavasz köszöntéséről szól, tele van népszokásokkal, mint a maskarás felvonulások, bálok, táncok és a farsangi fánk sütése. Magyarországon különösen a busójárás, a mohácsi farsang, és az ország számos pontján rendezett maskarás bálok teszik emlékezetessé ezt az időszakot.
Farsangi fánk készítése gyerekekkel
A farsangi mulatság egyik fénypontja a fánk sütése, ami remek alkalom arra, hogy a gyerekekkel közösen tölts el néhány kreatív és nevetéssel teli órát. Íme egy egyszerű, gyerekbarát fánk recept:
Hozzávalók
- 500 g liszt
- 5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag szárított élesztő
- 2,5 dl tej2 tojás5 dkg vaj vagy margarin
- Csipet só
- Olaj a sütéshez
- Porcukor a szóráshoz
Elkészítés
- Tészta előkészítése: Melegítsd meg a tejet, adj hozzá egy teáskanál cukrot és az élesztőt, hagyd felfutni. Közben keverd össze a lisztet a maradék cukorral, vaníliás cukorral és a sóval.
- Dagasztás: A felfutott élesztőhöz add hozzá a tojásokat, majd az egészet öntsd a lisztes keverékhez. Add hozzá az olvasztott vajat is, és dagaszd sima tésztává. Hagyd kelni kb. 1 órát.
- Formázás: Miután megkelt, gyúrd át a tésztát, és lisztezett felületen nyújtsd ki kb. 1-1,5 cm vastagra. Pogácsaszaggatóval vágj ki köröket, és hagyd őket még egy kicsit kelni.
- Sütés: Forró olajban, közepes lángon süsd ki a fánkokat, amíg aranybarnák nem lesznek. Papírtörlőn csepegtesd le a felesleges olajat.
- Díszítés: Szórd meg porcukorral, vagy töltsd meg lekvárral, ahogy a gyerekek szeretnék.
Az Orgalco szerepe a farsangban
A farsangi mulatság után nem maradhat el az alapos takarítás sem, hogy az otthon újra ragyogjon. Az Orgalco bio tisztítószerei segítségével a gyerekek is részt vehetnek ebben a folyamatban, hiszen termékeink biztonságosak, környezetbarátok és hipoallergének. A farsangi fánk sütés utáni konyhai rendrakás vagy a jelmezek mosása sosem volt még ilyen egyszerű!
Az Orgalconál hiszünk abban, hogy az ünneplés és a hagyományok ápolása nem mehet a környezet kárára. Farsangi mulatság vagy fánk sütése utáni takarításhoz válaszd a bio tisztítószereket, hogy minden pillanat tiszta és örömteli legyen!
Boldog farsangot és egészséges ünneplést kíván az Orgalco.hu!
#Farsang #FarsangiSzokások #FarsangiFánk #Gyerekeknek #Kézműves #Ünneplés #BioTisztítószerek #Orgalco #Fenntarthatóság #EgészségesOtthon