Cégnév: Bio-Cleaner Kft.    Székhely: 2310 Szigetszentmiklós, Üdülő köz 37.    E-mail cím: orgalco@gmail.com   Telefonszám: +36309413541    Webhely: www.orgalco.hu

A bio tisztítószerek világa
2021.09.27.

Gondolkoztál már valaha azon, hogy a háztartásodban használt tisztítószerek valójában mit tartalmaznak, hogyan pusztítják el az egészségünket veszélyeztető kórokozókat?

Sajnos a kérdésre nem túlságosan bíztató a válasz, amit alátámasztanak a termékeken fellelhető vég nélküli figyelmeztető piktogramok, melyek közül a legaggasztóbb a környezetre, vízi élővilágra gyakorolt káros hatást jelölő címke. Rengeteg tanulmány született már arról, hogy a különböző vegyi anyagok milyen negatív befolyással rendelkeznek, miután kikerülnek a természetbe, amit már csak azért sem hagyhatunk figyelmen kívül, hiszen ugyaninnen kerül vissza lakásunkba, házunkba az ivóvíz, melyet fogyasztunk, amivel főzünk és tisztálkodunk.
A gyakori felhasználású foszfát például amellett, hogy hatékonyabbá teszi a tisztítást, vizeinkbe jutva gátolja az élőlények oxigénhez való hozzájutását és elősegíti az algásodást. A fertőtlenítő képessége miatt használt formaldehid azon kívül, hogy nagy mennyiségben súlyos szem, bőr és nyálkahártya irritációt okoz, tartós használata pedig légúti megbetegedésekhez vezethet még rákkeltő hatásúnak is bizonyult.
Ilyen és ezekhez hasonló anyagok tömkelegével rendelkeznek egyes napi használatú tisztítószereink, amik befolyásolják környezetünk érzékeny körforgását, csökkentik a vízi élővilágot, ezzel veszélybe sodorva azt a mennyiségű ivóvízkészletet mely folyamatosan növekvő populációnk mértékéhez viszonyítva egyre nyugtalanítóan kevesebbnek bizonyul.


A jó hír azonban az, hogy mindezek ellen már van megoldás, te is tehetsz ellene, úgy hogy közben nem kell lemondanod a megszokott tisztaságról és kórokozó mentességről. Kutatók ezrei vizsgálják, hogyan lehetne csökkenteni az életvitelünkből adódó, környezetünkre gyakorolt károsító hatásokat, melyekre a most fellelhető legjobb módszer a bio tisztítószerek használata.
Az vitathatatlan tény, hogy a tisztaság nagyon fontos egészségünk megvédése érdekében, a kórokozóktól, baktériumoktól , vírusoktól való védelem még sosem volt olyan fontos, mint napjainkban, és éppen ezért fejlesztettek ki olyan bio tisztítószereket, melyek a középúton haladva mindkét kritériumnak megfelelnek.
Miért kellene lemondanunk a megszokott minőségről, ha az úgy is fenntartható, hogy közben hozzájárulunk természetünk értékeinek fenntartásához?


Erre kínál tökéletes megoldást az Orgalco bio tisztítószerek termékcsaládja, amely rendkívül széles skálán biztosít bármilyen takarítási feladathoz környezetbarát opciót. Képzeld el, hogy ugyanazt a hatást érheted el az otthonodban, a munkahelyeden ezzel biztonságos életteret kialakítva magadnak, családodnak és munkatársaidnak, úgy, hogy közben egy pillanatig sem kell aggódnod a környezet miatt.


Mivel ezek a bio tisztítószerek sem foszfátot, sem formaldehidet nem tartalmaznak jelentősen csökkentik a szennyezést, miközben különböző természetes hatóanyagaikkal, - mint például egyes bizonyítottan fertőtlenítő hatással rendelkező illóolajok – valóban olyan eredményt nyújtanak, mint eddig használatos társaik.


A klímaváltozás ellen, melynek hatásai már most érzékelhetőek, mi magunk is képesek vagyunk tenni, és különösen fontos a vízeink tisztaságának megőrzése, élővilágának, természetes bioszférájának fenntartása. Nem szabad elhanyagolnunk annak a tényét, hogy egyéni döntéseink milyen befolyásolóerővel rendelkeznek, sok kicsi sokra megy alapon hatalmas lépéseket tudunk megtenni jövőnk megóvása érdekében. Azzal, ha természetes úton lebomló bio tisztítószereket használunk, a csatornákba bekerülő szennyvíz megtisztításának hosszú és rengeteg energiát igénylő folyamatán is könnyíthetünk, ezzel csökkentve a károsanyag kibocsátást.


Az emberiség történetében az egyik legpozitívabb jelenség, a folyamatos fejlődésre való törekvés, a hibák javítása, tökéletesítés, a lehető legjobb eredmény létrehozása. Ehhez néha szükségünk van arra, hogy felülvizsgáljuk eddigi lépéseinket, és amennyiben a helyzet úgy kívánja: változtassunk. Ennek jött el most az ideje a környezetszennyezés terén, hiszen bebizonyosodott, a jelenlegi állapot semmiképpen sem fenntartható ebben a formában. A jövő kilátásai nem túlságosan derűsek, amely ellen csak most és csak mi vagyunk képesek tenni.


Miért ne kezdheténk először saját házunk tájékán sepregetni? Ha a természetesebb, tisztább út felé vesszük az irányt máris nagyot léptünk a fenntarthatóság felé, amivel saját, és gyermekeink jövőjét is megmenthetjük. Legyen szó akár ablakpucolásról, felmosásról, a felületek tisztán tartásáról, mosogatásról, wc takarításról, minden területen találunk alternatívát, egyszerűen csak annyit kell tennünk, hogy nyitottan állunk a pozitív változások felé, és elfogadjuk annak a tényét, hogy vásárlási döntéseinkkel, szokásaink apró változtatásaival mekkora hatást érhetünk el, és mennyire szükség is van most rájuk. Egy apró változtatás egy új irány, amely az eddigi kényelmünkből egy pillanatra sem mozdít ki, ugyanazt a tiszta eredményt nyújtva amihez hozzászokhattunk.


Az Orgalco termékcsalád ebben nyújt segítséget, a bio tisztítószer kínálat a takarítás minden szegmensében kínál környezetbarát megoldást, rengeteg illatvariációval, és a számunkra legmegfelelőbb kiszerelésben, akár otthonunk, akár az iroda tisztántartásáról van szó.


Légy nyitott, dönts felelősségteljesen, hiszen jövőnk a környezetünktől függ, és anélkül, hogy mi tennénk érte, mi sem támaszkodhatunk rá úgy ahogy eddig tehettük.

orgalco.hu

2021 Copyright Bio-Cleaner Kft.. Minden jog fenntartva..

Készítette: DevelMedia